Fahrettin Altun Aslen NERELİ , kimdir , kaç yaşında

Fahrettin Altun Aslen NERELİ , kimdir , kaç yaşında

Profesör Fahrettin Altun. 42 yaşında olmasına rağmen birçok önemli titri üzerinde taşıyan bir başarı abidesi. Gerçekten de onu böyle tanımlamak hiç de fazla bir anlatım değil.

Sürekli çalışan ve üreten, hep bir bakış açısı daha geliştirmeyi bilen Altun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı biriminin başkanı oldu. Bu görev, kuşkusuz tüm çalışmalarının getirilerindendi. Görevi ve tüm çalışmaları için kendisini tebrik ederek, iletişim dünyamızın bu genç ve başarılı ismi Prof. Dr. Fahrettin Altun’un yaşamına ve çalışmalarına da şöyle bir göz atalım o halde…

Çocukluğu ve eğitim hayatı

Fahrettin, 11 Eylül 1976’da, Stuttgart / Almanya’da doğdu. İleride yaşından büyük başarılara imza atacağından habersiz ailesi ve alacağı eğitim konusunda oldukça şanslıydı.

Üniversitede eğitimini Sosyoloji alanında seçti Fahrettin. İnsan üzerine her şeyi öğrenmek konusundaki telaşı, ona bu eğitimin devamını ve başarısını getirecekti. 1998’de, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi’nde yine Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansını bitirdi.

Daha sonra medya alanına yöneldi. Sosyoloji alanında biriktirdiği tüm bilgisini medya alanıyla birleştirdi. 2006’da doktorasını, İstanbul Üniversitesi’nde, “McLuhan ve Baudrillar’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle tamamladı.

Nihayetinde ise Prof. Dr. Fahrettin Altun olarak anılacaktı.

İş hayatı

Üniversite yaşamı uzun vadede devam ederken, Fahrettin, yüksek lisans ve doktora eğitimleri için detaylı araştırmalar yaparak başladı aslında iş hayatına. Bir yandan öğrenciydi belki; ama yavaş yavaş iş hayatına da ısınıyordu. 2002-2003 arasında, Utah Üniversitesi Siyaset Bilimleri Bölümü’nde, misafir araştırmacı olarak bulundu.

Daha sonra İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesi’nin kurucu koordinatörlüğünü yaptı. 2008-2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanlığı’nı sürdürdü. Bu görevin ardından 2015-2017 yılları arasında, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ne öğretim üyesi olarak katıldı.

Medya kolundaki işleri

Biz onu elbette medyadaki işlerinden tanıdık. Özellikle TRT 2 ve TRT Haber’de yayınlanan “Ayrıntı” adlı televizyon programı hazırlayıp sunmasıyla dikkatleri üzerine çeken Altun, ayrıca Yöneliş ve Küre Yayınevlerinde editörlük, Anlayış Dergisi’nde de Yayın Yönetmenliği yaptı.

Halihazırda Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde de köşe yazarlığı yapan Altun, bir yandan da aylık çıkan Kriter Dergisi’nin genel Yayın Yönetmenliği’ni sürdürmekte. Bu işler devam ededursun Altun, ayrıca TRT 1’de “Enine Boyuna” ve TRT Haber!de de “Dışa Bakış” adlı televizyon programlarına yorumcu olarak katkı sağlamakta.

Hayat, her zaman öğrenmeye ve öğretmeye açık. Hal böyle olunca sürekli gelişen dünyada yeni şeylere ulaşmak için araştırmalar da devam etmek zorunda. Altun da, tüm bu işlerinin yanı sıra siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmalarını sürdürmekte.

Özel hayatı

Altun, hayatını Fatmanur Hanım ile birleştirdi. Bu evlilikten, üçü erkek biri kız olmak üzere dört çocuk sahibi oldu.

Makale ve kitapları

Prof. Altun, yürüttüğü çalışmalar gereği makale ve kitaplar yazdı. Makaleleri,”Middle East Critique, Perceptions, Toplum ve Bilim, TALID, Euro Agenda, Sivil Toplum ve Divan” dergileri başta olmakta üzere çeşitli akademik dergilerde yayımlandı.

Sıra daha kapsamlı eserler vermeye geldiğinde, “Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş” (2002, 4. Bas. 2017 ), “Türkiye’de Basın Özgürlüğü”, (2016; İngilizcesi: Freedom Press in Turkey (İsmail Çağlar ve Turgay Yerlikaya’yla birlikte, 2016; Arapçası: Hürriyet-ü Es-Sahafa Fi Türkiyya – El-Asatir ve’l-Haka’ek, 2016), “The Triumph of Turkish Democracy” (Burhanettin Duran ile, 2016), “Milletin Zaferi 15 Temmuz” (Burhanettin Duran ile, 2017), “Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi” (Hasan Basri Yalçın ile, 2017), Altun’un telif kitaplarını oluşturdu.

“The Turkish AK Party and Its Leader: Criticism, Opposition and Dissent” (Routledge Yayınları, 2016); “Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce: İslamcılık” (2016), “Sivil Toplum: Farklı Bakışlar” (2016) ise bölüm yazarlığını yaptığı kitaplardandı.

Derlediği kitaplar ise, “The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath” (Burhanettin Duran ile, 2016), “15 Temmuz’da Medya: Darbe ve Direnişin Mecrası”, (İsmail Çağlar ve Mehmet Akif Memmi ile, 2017) ‘dan oluşuyordu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Altun

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı görevine yapılan atamalar resmi gazetede yayımlandığında, açıklanan isim Prof. Dr. Fahrettin Altun oldu. Akademik kariyeri ve medyatik yönüyle ön plana çıkan Altun, diğer görev atamaları da göz önüne alındığında, en dikkat çekici isimdi.

Kuşkusuz ona bu genç yaşındaki unvanları getiren kariyerinde tam kararında ve yerinde kullandığı hakikatli bir bakış açısı. Entelektüel birikimi ile hayatını sürdüren Altun, işte bu çalışkan ve kararlı yönüyle yürüdüğü ve yürüyeceği yolların hep başarılı olacağından hiç şüpheye düşürmüyor…

Damla Karakuş

[email protected]

Not: Biyografisini okumak istediğiniz kişileri lütfen bizimle paylaşın.

Instagram: biyografivekitap

Kaynak:Enson haber Biyografi

Yorumlar

  • Mustafa Çopur | Kas 12,2019

    Bu adam Alman değil sonuçta aslen nereli dedik Almanya doğumlu babası nereli çok beğendiğimiz iletişim Başkanı başarı dolu kariyer Fahrettin Altun Adam

  • Sen de Yorum yazmalısın bence.

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir