Fuat Uğur Kimdir?

Fuat Uğur Kimdir?

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, Samsun doğumlu bir gazeteci ve yazar. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme bölümüne devam ettiği yıllarda(1978)gazeteciliğe Politika gazetesinde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabiri olarak başladı. Okulunu bitirdikten sonra (1980)Çalışma Bakanlığı’nda İş Müfettişi olarak göreve başladı. 12 Eylül sonrası İstanbul’dan Gaziantep’e sürüldü ve orada 3 yıl kalıp istifa etti(1984. Yeniden İstanbul’a döndüğünde kendi gibi istifa eden iş müfettişi ve avukat arkadaşlarıyla bir hukuk bürosu kurdu. Bu süre içinde üç iş arkadaşıyla 7 ciltlik Açıklamalı Sosyal Güvenlik Mevzuatı’nı(1986) yazdı.Evlendi ve ardından yeniden gazetecilik mesleğine dönerek Hürriyet gazetesinde “çalışma yaşamı uzman muhabiri” olarak(1988) göreve başladı. Gazeteciliğe Güneş(1990), İnterstar televizyonu haber merkezi(1992), Kanal 6 televizyonu haber merkezinde(1993)devam etti. ATV’de Aktör Süleyman Turan’ın sunuculuğunu yaptığı Kayıp Aranıyor ile aktör Aykut Oray’ın sunuculuğunu yaptığı Katil Kim adlı programlarda yapımcı ve editörlük görevini(1994)yürüttü. Ardından Nokta Dergisi haber müdürlüğü(1995), Yeni Yüzyıl haber müdürlüğü(1998), İntermedya dergi grubu genel koordinatörlüğü(1999), Cem Radyo genel müdürlüğü(2002), Show tv Haber Merkezi Ankara temsilciliği ve haber müdürlüğü(2003-2008)ve ATV haber genel yayın yönetmenliği(2008-2009) yaptı. Dört yıldır ATV Avrupa’da “Avrupa’da Gündem” programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yürütmekte. a Haber’de İnce Siyaset programının moderatörlüğünü yaptı. Bu programda Etyen Mahçupyan, Bekir Ağırdır ve Prof.Dr. Seyfettin Gürsel ile birlikteydi.Bu arada Aktüel dergisine seri röportajlar hazırlıyor, aynı zamanda Radyo Turkuvaz’da şair, sanatçı İbrahim Sadri ile birlikte her gün “Fuat Uğur’la Sosyal Alem” adlı bir program sunuyor.

Meslek yaşamında çeşitli ödülleri var. Hikâye yazarı olan Fuat Uğur’un öyküleri Adam Öykü dergisinde yayınlandı. Öykülerini bir araya topladığı iki kitabı var. 1998 yılında “Kutsal Tiber’e Yolculuk” adlı ilk hikâye kitabını çıkardı. İkinci hikâye kitabı da 2007 yılında “Yalnız Ruhlara Elma Şekeri” adıyla yayınlandı. Ayandon Fırtınası adlı film öyküsü Antrakt dergisi ile Fida filmin açtığı “Film hikayesi” yarışmasında ödül aldı.

Fuat Uğur Çerkes kökenli bir gazeteci. Etnik kimliğiyle ilgili pek çok çalışma yapıyor ve toplantılara katılıyor. Kültürel kimliğin ve Çerkes dilinin yok olmaması için çalıştığı yayınlarda yazılar yazdı ve dosyalar hazırladı.

Kaynakça: gazete oku

Sen de Yorum yazmalısın bence.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir