Kaan Gülten kimdir? Aslen nereli?Biyografisi

Kaan Gülten kimdir? Aslen nereli?Biyografisi

1985 yılında ülkemizin güzide şehirlerinden Tokat ilinde dünyaya gelen Kaan Gülten, iş hayatında olduğu kadar okul hayatında da başarılı bir geçmişe sahiptir. Kazanmış olduğu süper liseyi dereceyle bitirmesi ve matematik/geometrideki yüksek başarısıyla hocaların ilgisini çekmesi de bunun en basit göstergesiydi.

Üniversitede tercihini Marmara Üniversitesi’nden yana kullandı. 2003 yılında eğitime başladığı Bankacılık Sigortacılık Yüksekokulu Aktüerya Bölümü, 2013 yılında Amerika’nın en çok kazandıran mesleği seçildi. Üniversitenin ilk yıllarında o sıralar ismi henüz yeni duyulmaya başlanan AutoCAD programına merak saldı. Tamamı mühendis, mimar ve teknikerden oluşan kursiyerlerin arasında bir aktüerya öğrencisi olarak AutoCAD kursu almaya başladı. Kısa süre içerisinde kompleks çizimleri dahi kolaylıkla yapabilecek seviyeye ulaşması eğitim veren hocaları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Kursun bitmesinden 1 ay kadar sonra yine aynı kursta AutoCAD eğitimleri vermeye başladı. Kendini bu alanda ilerleten ve sektörde adının parlamasını sağlayan Gülten, kısa süre içerisinde Başarısoft, Mimtek, İzometrik, Akademytech ve Netron kurslarından eğitmenlik teklifi alarak eğitim vermeye başladı. 6 yıl aktif olarak AutoCAD eğitimi verdi. Kiptaş’ın 60 kişilik mühendis ve tekniker ekibinin yanı sıra; yüzlerce mimar, mühendis ve teknikerin de bilgi birikiminden faydalanmasını sağladı. Ancak hayalleri ve hedefleri bununla da sınırlı değildi. Daha fazla kişiye ulaşmalı ve deneyimini çok daha geniş bir kitleye yaymalıydı. Bunun için internetten daha cazip bir platform da olamazdı herhalde.

Autocad Hocası isimli internet sitesini yayına geçirerek bilgi birikimini sanal alem üzerinden takipçileriyle paylaşmaya başladı. “Daha fazla kişiye nasıl ulaşabilirim?” sorusunun cevabını ararken arama motoru optimizasyonu terimiyle karşılaştı. Kısa bir süre zarfında 10 senedir yayında olan rakip internet sitesini arama motoru sonuçlarında geçerek 1. sıraya yerleşti. Bu başarı, ona sıradaki mesleği ve hedefiyle ilgili ilk ipucunu da vermişti: SEO!

Sektörün zirvesindeyken AutoCAD’e veda ederek Seo Hocası projesine başlangıç verir. Edinmiş olduğu tüm bilgi birikimini ve deneyimini cömertçe okuyucularıyla paylaşır. 1 yıllık bir süre zarfının ardından halen daha rekabetin had safhada bulunduğu “seo” kelimesinde zirveye oturur. Uzun çalışmaların ve titiz hazırlıkların ardından da “Uzmanından SEO kitabı”nı sektöre sunar. 12.000 adet gibi bir satış rakamına ulaşan bu kitap, halen daha bir fenomen olarak nitelendirilebilir. Yüzlerce tebrik ve teşekkür mesajı alır, bir çok internet sitesinin daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur ve SEO denildiği zaman akla ilk gelen duayen bir isim haline dönüşür. Bu esnada firmalardan gelen iş tekliflerinin de ardı arkası kesilmez. Bu süre zarfına kadar freelance olarak çalışan Kaan Gülten’i artık daha yoğun ve meşakkatli bir iş dünyası bekliyordur.

Hiçbir zaman araştırmaktan ve yeni deneyimler elde etmek üzere çalışmaktan vazgeçmez. Sürekli değişim içerisinde olan SEO sektöründe başarıyı yakalamanın en önemli düsturunun bu olduğunu aklından çıkarmaz. Bu ilgi ve alaka, bir çok başarıyı da beraberinde getirir. Seo Hocası üzerinden ücretsiz olarak sunduğu SEO araçları ve makaleler, bir çok talebi de beraberinde getirir.

Gerek mail, gerekse telefon yoluyla kendisine yöneltilen yüzlerce soruyu bir araya getirerek SEO ile ilgili en çok merak edilen soruları kitap haline dönüştürür. Sorularla SEO isimli kitabı da raflardaki yerini alırken, hiçbir olumsuz geri dönüş almamanın verdiği hazzı yaşar. Halen daha büyük bir ilgiyle okunan ve her gün tebrik mesajlarının gönderilmesini sağlayan bu kitap; bir anlamda Kaan Gülten’in ustalık eseridir de.

Seo Hocası üzerinden ücretsiz olarak sunduğu SEO araçları ve makaleler, bir çok talebi de beraberinde getirdi. Bu taleplere etkin bir şekilde cevap verebilmenin yolunun firmalaşmaktan geçtiğini fark ettiği zaman, 7 Haziran 2011 tarihinde Webtures ismini verdiği firmayı kurdu. Artık hem yöneticiliğin, hem de SEO uzmanı olmanın stresini karşılamak zorundaydı. Ancak şirketin büyümesi için kurumsal bir organizasyona ulaşması gerekiyordu. Kaan Gülten bu sürecin çözümü olarak 5’e bölme kuralını geliştirir. Buna göre, %’lik dilimler halinde önem derecesine göre zamanınızı bölmeniz gerektiğini söyler;

1. 0 – 20 : Kesinlikle yapılmaması gerekir, sorumluluk alınmaması ve hatta kontrol dahi edilmemesi gereken işler.
2. 20 – 40 : Yapılmaması gereken, ancak sorun çıkması halinde ilgilenilmesi gereken işler.
3. 40 – 60 : Sorumluluk alınması gereken veya düzenli takibinin yapılması gereken işler.
4. 60 – 80 : Sürekli üzerinde çalışılması ve iyileştirilmesi gerekir.
5. 80 – 100 : En iyi sonucun elde edilebilmesi için gerekli tüm bileşenler için uğraşılması ve sürekli performansının artırılması gerekir.

Sadece birkaç yıl içinde 1 kişiden 35 kişiye şirketin büyüme sürecindeki etkiyi şöyle açıklıyor: “Webtures bir startup olarak başladı. Herkes şunu bilir ki, bir girişimci her işi yapar 🙂 bulaşık yıkar, fatura keser, telefonları açar, kargo hazırlar ve daha onlarcası 🙂 ancak  ne zaman ki 5’e bölme kuralını uygulamaya başladım, şirketin çok daha hızlı büyüdüğünü gördüm. Yaptığım şey çok basitti 1. ve 2. kademedeki işleri yapabilecek yeni pozisyonlar oluştur ve bu görevlerden kurtul. Sonrasında kalan vaktini 3, 4 ve 5 kademelerinin üstüne konumlandırılabilecek yeni işlere odakla. Artık daha faydalı işlere odaklanabiliyordum. Sosyal medya yönetimi, pazarlaması ve stratejileri geliştirmeye başladıktan sonra o tarafta oluşturduğumuz sistem artık stabil yürütülebilir durumdaydı ve sosyal medya departmanı oluşturmaya başladık. Satış ve pazarlama tarafında sistem oturmuş ve artık benden çıkması gerekiyordu ve satış, pazarlama departmanı oluşturmaya başladık. Dolayısıyla girişimcilikten kurumsal bir şirket olmaya uzanan yol, başta benim olmak üzere tüm ekibin yaptığı işleri 5’e bölmek ve bu gelişimi gösterebilecek herkesin iş gücünü daha verimli işlere aktarabilmesini sağlayacak şekilde yeni istihdamlar sağlamak.”

7.000 TL’ye kurduğu ve 10 milyon dolar değerlemeye ulaşan şirketin gelişim sürecinde Kaan Gülten girişimcilerin her konuda kendini geliştirmelerini tavsiye ediyor ve ekip yönetimi, finansal yönetim, müşteri ilişkileri, rakip ve yeni pazar analizleri, teknik kalitenin arttırılması, ekibin eğitim ve gelişimini sağlama, kriz yönetimi, yatırım ve risk adımları, vizyon, marka konumlandırma, pazarlama gibi her türlü detaya hakim olması gerektiğini ifade ediyor.

Hakkında Daha Fazla
Webtures CEO’su Kaan Gülten
SEO Hocası Kurucusu Kaan Gülten

Yorumlar

  • Turley Otel | Eki 20,2023

    I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool.

  • Sen de Yorum yazmalısın bence.

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir